Clungene Covid-19 Antigén gyorsteszt 25 db/doboz

Clungene Covid-19 Antigén gyorsteszt  25 db/doboz
Clungene Covid-19 Antigén gyorsteszt  25 db/doboz
Clungene Covid-19 Antigén gyorsteszt  25 db/doboz
Clungene Covid-19 Antigén gyorsteszt  25 db/doboz
155 000 Ft

Clungene COVID-19 antigén gyorsteszt, koronavírus gyorsteszt.

25 db teszt/doboz

Regisztrált termék.

 

 

Részletek

A Clungene COVID-19 antigén gyorsteszt

Kiszerelés: 25 db teszt/ doboz

A gyorsteszt rendelkezik EU megfelelőségi nyilatkozattal, a termék az Európai Unióban regisztrálva van.

DIMDI regisztrációs száma: DE/CA05/IvD-238321-1547-00

OGYÉI nyilvántartási száma: HU/CA01/55505/20

FIGYELMEZTETÉS: a teszt elvégzését orvos, üzemorvos, képesített személy vagy ilyen szolgáltatást nyújtó szolgáltató (üzemegészségügyi szolgálat) szakemberei végezhetik!

Kiszerelése: 25 db teszt/ doboz.

Mit mutat ki az antigén-gyorsteszt?

A szerológiai gyorsteszttel ellentétben az antigén-teszt közvetlenül a vírus jelenlétét mutatja ki – ebben tehát a PCR tesztre hasonlít. Azonban nem a SARS-CoV-2 örökítőanyagát, hanem annak egy kifejezetten rá jellemző fehérjéjét észleli.

Antigénnek hívják azokat az anyagokat, amelyeket az immunrendszer felismer, és amelyek kiváltják annak reakcióját, az immunválaszt (antitesttermelést). Innen kapta a teszt a nevét is, mivel a vírus egy részét (egy fehérjéjét), mint antigént mutatja ki.

Fontos kiemelni, hogy az antigén a legtöbb esetben a tünetek megjelenését követő 7 napban van jelen kimutatható mértékben a fertőzött személyben, ezért az antigén-gyorsteszt ebben az időintervallumban a legmegbízhatóbb.

Előnyök:

· A tesztelést akár az üzemorvos is elvégezheti

· Az eredményre alig 15-30 percet kell várni

· A teszteléshez nincs szükség vérvételre. Az elvégzéshez az orr- vagy a szájgarat nyálkahártyájáról kell mintát venni.

· Jelentősen költséghatékonyabb, mint a PCR-teszt.

· Már a fertőzés korai szakaszában megbízható eredményhez juthat.

 

Kik számára ajánlott az antigén-gyorsteszt elvégzése?

Amennyiben egy intézményben rendszeresen szűrik a dolgozókat ellenanyag teszttel, az antigén-teszt jelentheti a szűrés következő szintjét.

Ha valamely dolgozó ellenanyag tesztje pozitív, antigén-tesztel meg lehet erősíteni, aktív fertőzésről van-e szó. Ez a teszt arra is alkalmas, hogy azon munkatársakat megvizsgálják vele, akik közvetlen kapcsolatban álltak a fertőzöttel, és fennáll a veszélye, hogy már elkapták a vírust, ám a fertőzés annyira korai szakaszában járnak, hogy azt az ellenanyag teszt még nem mutatja ki. Az IgG/IgM és az antigén gyorsteszt együttes használatával mindig pontos képet kaphat dolgozói aktuális egészségi állapotáról. Ez pedig létfontosságú, ha szeretné elkerülni pl. a kényszerű leállást vagy a tömeges táppénzeket.

Emellett, azon személyeknél is érdemes az antigén-tesztet elvégezni, akik ellenanyag tesztje ugyan negatív lett, ám a COVID-19 fertőzés (enyhe) tüneteit mutatják, vagy akikről tudni, hogy a közelmúltban igazolt COVID-19 fertőzöttel érintkeztek.

Végezetül, az aktuálisan fennálló fertőzöttség kimutatására az antigén-teszt elvégzése a legjobb módszer, hiszen kiemelt fontosságú, hogy az eredmény a lehető leghamarabb ismert legyen. Ilyen eset, ha egy munkatárs üzleti út előtt áll, illetve, egészségügyi intézményekben, ha a páciensen végrehajtandó beavatkozás nem halasztható, viszont a PCR teszt elvégzésére és kiértékelésére nincs elég idő.

Nem ajánlott az antigén-gyorsteszt használata, ha a tünetek már régóta fennállnak – ilyenkor a teszt már kevésbé megbízható –, és régebben lezajlott COVID-19 fertőzést sem lehet igazolni vele. Ilyen esetekben a szerológiai gyorsteszt alkalmazása javasolt.

Hogyan zajlik a vizsgálat?

A teszt elvégzéséhez – a PCR módszerhez hasonlóan – a vizsgált személy orrgarat-, illetve szájgarat-nyálkahártyájából kell mintát venni. A mintát néhány egyszerű, előkészítő lépést követően a tesztkazettára helyezve az eredmény 15 perc múlva látható.

A tesztelést bárhol el lehet végezni, ahhoz további anyagokra és berendezésekre nincs szükség.

A vizsgálat elvégzése a tesztalany részéről semmilyen különleges előkészületet nem igényel.

 

 

Adatok
Cikkszám
WW0100439
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!